Králíky CS opevnění atd.

31.05.2014 09:00

31.05.2014 08:00

Vyrazíme společně poznat kus naší historie a navštívíme CS opevnění. Díky dětskému dni pořádánému obcí Králíky a vstřícnému přístupu členů SPOLEČNOST PŘÁTEL ČS. OPEVNĚNÍ, o.p.s. bude o zábavu postaráno. Odkaz na minulý ročník je zde.

Sraz na místě v 9:00 u pevnosti Hůrka nebo v 7:00 na parkovišti Casu pro sebe.

Sportovně branný dětský den v Králické pevnostní oblasti

Muzeum opevnění – dělostřelecká tvrz Hůrka a Vojenské muzeum Králíky ve spolupráci s Muzeem čs. opevnění – pěchotním srubem K – S 14 „U cihelny“, za podpory města Králíky pořádají dne 31. května 2014 tradiční Sportovně branný dětský den v Králické pevnostní oblasti.

Začátek programu pro aktivní děti, jejich rodiče a prarodiče je ve vstupním areálu tvrze Hůrka (vlevo od silnice Králíky – Červený Potok, cca 15 minut pěší chůze z Velkého náměstí v Králíkách) v době od 9.00 do 11.30 hodin. Děti (včetně doprovodu) se budou pod vedením organizátorů a dle jejich pokynů přesouvat ze vstupního areálu podzemím tvrze Hůrka až na její povrch, odtud sestoupí směrem k Vojenskému muzeu a k pěchotnímu srubu K – S 14.

Na uvedené trase děti čeká celá řada soutěžních i naučných disciplín, na několika stanovištích. Některé disciplíny si mohou vyzkoušet i rodiče a prarodiče. Těšit se můžete na střelbu z vojenských vzduchovek, hod cvičným granátem, hod na cíl, střelbu s paintballové zbraně, na laserovou střelnici, cestu podzemním tunelem odvahy, na schody vytrvalosti a řadu dalších.

Odhadovaná časová náročnost cca 180–220 minut. Zakončení je situováno do prostoru Vojenského muzea Králíky, kde bude pro děti připraveno od 14.00 do 15.00 svezení vojenským vozidlem či technikou. Pěchotní srub K – S 14 budou moci děti, které se prokážou kartičkou účastníka Sportovně branného dětského dne, rovněž navštívit zdarma a prohlédnout si zdejší exponáty a expozice.

Děti na začátku akce obdrží: kartičku pro zapisování bodů získaných v bodovaných disciplínách, malé občerstvení na cestu (v podobě baleného nápoje a oplatky – doporučujeme malý baťůžek), na konci trasy obdrží malý dárek a polní oběd (v podobě špekáčku, pečiva, hořčice či kečupu, krabičku s nápojem). Špekáčky se budou opékat ve Vojenském muzeu Králíky.

Vstupné pro děti od 0 do 15 let zdarma, jeden člen doprovodu (rodič/prarodič) zdarma, ostatní členové doprovodu starší 15 let dle ceníku vstupného.

Další informace a případné aktualizace programu budou v předstihu (cca 10 dnů před termínem konání) zveřejněny na webových stránkách Společnosti přátel čs. opevnění, o. p. s.: https://hurka.boudamuseum.com/; webových stránkách Králické pevnostní oblasti: www.kpo1938.com a Vojenského muzea Králíky https://www.armyfort.com/.

 

 

Společnost přátel čs. opevnění, o. p. s.

 

 

—————

Zpět